Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Κλέφτες και αστυνόμοι.







Παιχνίδι με κάρτες. Έχεις 3 κάρτες στο χέρι και σε κάθε γύρο παίρνεις κάρτα – παίζεις κάρτα.

Περιγραφή παιχνιδιού:

Υπάρχουν 4 ήδη καρτών.
1) Κάρτα λείας, την κατεβάζεις από το χέρι σου και την τοποθετείς  στην «λεία» σου (κρυφή) ή στην «λεία» ενός αντιπάλου (φανερή).
2) Κάρτα απόδρασης. Όταν μαζευτούν 7 στο τραπέζι τελειώνει το παιχνίδι. Όποιος παίχτης έχει την μεγαλύτερη λεία (όχι στο χέρι) κερδίζει.
3) Κάρτα αστυνομίας (με 1 ή 2 περιπολικά). Όταν μαζευτούν 4 περιπολικά έρχεται η αστυνομία και παίρνει την «λεία» του κλέφτη με την μεγαλύτερη αξία (φτου και από την αρχή).
4) Κάρτες ενεργειών όπως: πάρε και παίξε 2 κάρτες, πάρε κάρτα λείας από οποιονδήποτε και βάλτην σε οποιοδήποτε, διώξε μια κάρτα περιπολικού, συναγερμός, κοσμήματα με διαφορετικό τρόπο υπολογισμού αστυνομίας/κλέφτης κτλ

Το παιχνίδι εξελίσσετε ως εξής: Στην αρχή προσπαθείς να φορτώσεις την λεία του αντιπάλου, ώστε όταν πέσουν οι κάρτες της αστυνομίας να πάρουν την αντίπαλη λεία και όχι την δική σου. Ταυτόχρονα κρατάς στο χέρι κάποιες κάρτες για την μετά εποχή περιπολικών.
Όταν φύγουν τα περιπολικά ή έχουν πέσει στο τραπέζι 5 ή 6 κάρτες απόδρασης (άρα πλησιάζει και το τέλος του παιχνιδιού) προσπαθείς να φορτώσεις την δικιά σου λεία.
 Η τυχαιότητα των καρτών καθώς και οι κάρτες ενεργειών μπορούν να κάνουν την παρτίδα απρόβλεπτη. Πχ παίρνεις μια κάρτα λείας αξίας 3 βαθμών και την φορτώνεις στην αντίπαλη λεία, ξαφνικά η αντίπαλη λεία είναι μεγαλύτερης αξίας, και υποψήφια να την πάρει η αστυνομία!

Σχόλια:
Απλό, γρήγορο και διασκεδαστικό.
Δεν έχω παίξει με 3 παίχτες αλλά με τον 7χρονο γιο μου παίζω μια χαρά!
Ιδικά εκφράσεις που χρησιμοποιείς στο παιχνίδι όπως: κλέφτης, αστυνόμος, λεφτά, θησαυρός, μας την έπεσε η αστυνομία, συναγερμός, είμαι/είσαι καλός κλέφτης κτλ τις λατρεύουν τα παιδιά.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου